Vaikų kambario interjero galvosūkiai

 Nesvarbu, ar kambarį įrenginėjate dar tik prieš  gimstant kūdikiui, ar ieškote daugiau detalių kaip  pagražinti žingeidaus darželinuko tvirtovę, visada galvoje sukasi mintys, kaip suderinti praktiškus dalykus su gražiomis dekoracijomis? Kaip savo vaiko kambaryje išpildyti idėjas, kurių prisirinkote internete? Kaip įgyvendinti netikėčiausius sumanymus, kad vaikutis norėtų kambaryje ne tik žaisti, fantazuoti, tačiau ir palaikytų ten tvarką?

     

    Norint, išmokyti vaiką nuo mažų dienų tvarkos, labai svarbus tinkamas pavyzdys ir aiški sistema. Įsigijus skirtingas daiktadėžes galima įpratinti vaiką rūšiuoti daiktus. Pavyzdžiui, į daiktų krepšį su miško draugais dėti tik minkštus žaisliukus, o į krepšį su vaivorykštėmis – mašinytes ar lėles. Interjere gerai atrodantys žaislų dėžės – pufai tarnauja dvigubai: juose galima dėti, pavyzdžiui, stalo žaidimus ar knygutes, bet tuo pačiu ir išnaudoti sėdėjimui.

     Sukūrę daiktų laikymo sistemą nuo mažų dienų pratinsite vaiką prie tvarkos, kuriam bus lengva susirasti savo žaislus ir susitvarkyti. Niekada nereikės ieškoti daiktų, kai jie padėti savo vietose.

    Laikytis taisyklių lengviau, kai jos parašytos ir dar visą laiką matomos. Sienos lipdukai su taisyklėmis ne tik paįvairina vaiko kambarį, tačiau ir primena, kokių susitarimų svarbu laikytis. Jie tinkami tiek vaikų kambario puošybai, tiek siekiant sukurti ir malonių akcentų namuose – galimi variantai su frazėmis apie šeimą, pasaulį, stebuklus ir kitus svarbius gyvenimo dalykus.

    Susitvarkius kambarį ir nurimus dienos įspūdžiams, jaukiai tarp pagalvėlių įsitaisius lovytėje, laukia nuostabus knygelių skaitymo, dienos įspūdžių pasidalijimo laikas. Tokiam vakarui dar daugiau jaukumo suteikia šviečiančios dekoracijos – žvaigždės ar planetos.

    Užbaigus vakarinius ritualus su vaikučiu ir palinkėjus saldžių sapnų, palikite jam maloniai šviečiantį šviestuvą, kurio spindinti švieselė leis ramiai panirti į miegus.

    Norint atnaujinti kambarį, nebūtina visko kardinaliai keisti – dažnai užtenka kelių naujų akcentų, kurie priduoda jaukumo, žaismingumo ir naujų vėjų kambaryje.

#vaikokambarys #vaikiskisviestuvai #daiktadeze #sienoslipdukai #sviestuvas #pagalvele #stalozaidimai


 

 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui