Didysis Barstyčių akmuo ir pelytė Valentina

Vasara toks metas, kai visi ilsisi, keliauja. Pelytė Valentina be galo smalsi, be to, ji jau svajojo apie atokvėpį. Pastaruoju metu buvo labai užsiėmusi: savo metukų draugę išmokė „kur batukai“, „kur nosytė“, o dabar su mažąja bičiule aktyviai mokosi nuveikti kažką prasmingo „ant puoduko“:). Taigi pelytė Valentina įsikibo mažajai draugei į parankę ir leidosi į kelionę. Šį kartą po Žemaitiją.

Pliušinė pelytė Valentina pagaliau prie Didžiojo Barstyčių akmens. Jėėėėė, tiksliau cyyyyp!
Valentina buvo sužavėta, kai sužinojo, kad kelionės tikslas - Didysis Barstyčių akmuo. Tai didžiausias Lietuvos akmuo: 11,3 m ilgio, 5,9 m pločio ir 3,3 m aukščio! Šis akmuo atkeliavo į Lietuvą iš Švedijos prieš 14 000 metų. O atkeliavo išalęs slenkančiame ledyne. Tai bent istorija! Pelytei net nosytė panižo iš smalsumo.
Drąsuolė Valentina šturmuoja Barstyčių akmenį
Pelytė pamiklino kojas ir ėmė kopti į akmenį. Niekas nesitikėjo, kad pelytės gali būti tokios drąsios.

Kokia ji maža, ir koks didelis akmuo...
„O aš aukštai aš rekordą pasiekiau, o jūs pasilikote žemai“:)
Su pasidižiavimo pozuoja nuotraukai - Pirmoji pelytė Lietuvoje įkopusi į Barstyčių akmenį!
Akmuo įsitaisęs Puokės kaime netoli Barstyčių. Valentinos vyresnysis draugas 4-metis Rojukas kartą sako močiutei iš Mažeikių: „žinai, aš buvau prie didžiausio akmens Lietuvoje, Puntuko?“. O močiutė atitarė: „anūkėli, tai kad didžiausias Lietuvos akmuo yra Barstyčių, nori nuvešiu? Jis netoli“. Rojus atlekia: „tėti, mama, žinokit didžiausias Lietuvos akmuo yra ne Puntuko, o Garstyčių!“:). Ir tikrai kol nebuvo atrastas Barstyčių akmuo, Puntukas buvo laikomas didžiausiu.

Nors ir labai žavus netoliese pasirodęs katinas sudrumstė pelytės Valentinos ramybę 
Bet nesutrukdė džiaugtis pievos gėlėmis
Pelytei labai patiko Didysis Barstyčių akmuo. Patiko aplinkui rastos gėlės ir grybai. Valentina jau buvo užsisvajojusi apie sūrį, kurio skanaus greta esančioje labai gražioje kaimo turizmo sodyboje „Mažosios Laumikės“, deja, tą dieną sodyba ir kavinukė buvo rezervuota gražiai šventei. Eh...Valentina čia tikrai dar sugrįš:).
Valentina liko labai patenkinta išvyka, kviečia ir jus aplankyti šį akmenį:)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui