Blusų festivalyje – sendaikčių turgus ir ekologijos pamokos


Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas didžiausias sendaikčių turgus po atviru dangumi - Blusų festivalis. Jis įvyks rugpjūčio 20 d. Varėnos rajone, Karpiškių kaime. 

Tik 30 minučių nuo Vilniaus, senoje kaimo sodyboje vyksiantis festivalis kvies pirkti, parduoti ir mainyti nereikalingus daiktus, taip pat mokys mylėti save ir gyventi santarvėje su mus supančiu pasauliu.

Pasak vienos iš renginio organizatorių, Rūtos Palšauskaitės, visai šeimai skirto festivalio skleidžiama idėja yra ekologiško, sveiko ir „žalio“ gyvenimo tema, kurią kartu su lankytojais lukštens įvairūs paskaitininkai ir sveiko gyvenimo guru iš visos Lietuvos, o pačią ekologijos esmę atspindės parduodami ir mainomi sendaikčiai, kurie vietoj to, kad būtų išmesti, bus prikelti naujam gyvenimui.

„Mes už mainus, už tai, kad kažkada buvę reikalingi daiktai surastų naujus šeimininkus. Mes už sveiką žmogaus kūną, sielą ir ryškiai žalią jo pasaulį“, - sakė Rūta.

Organizatoriai žada, kad organizuojant šį renginį kiekviename žingsnyje stengiamasi galvoti apie alternatyvius, žmogui ir gamtai nekenkiančius darbo būdus. Tai daryti skatinami ir visi festivalio prekeiviai.

Renginyje nepamatysite rėksmingų reklaminių plakatų ar plastikinių puodelių, šiukšlės bus rūšiuojamos, o specialiose dirbtuvėse galėsite pasigaminti naudingų daiktų ir meno kūrinių.

Atvykusių dviračiais lauks staigmenos, jiems bus įkurta speciali parkavimo vieta.

„Blusų festivalyje nuo ryto iki vakaro skambės gyva muzika, o dominančių pirkinių atras kiekvienas, - ir senovinį laikrodį, ir natūralią kosmetiką vertinantis, ir vegetarišku troškiniu ar naminio pyrago riekele pasimėgauti norintis lankytojas“, - žadėjo R. Palšauskaitė. 

Taip pat bus galima įsigyti vintažinių rūbų, retro dviračių, įvairiausių niekniekių iš močiutės palėpės, ekologiškų ir natūralių maisto produktų.

Nuotrauka iš Cleverland blogo.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui