Geriausia dovana 2 metų vaikui

Žymūs vaiko vystymosi šuoliai būna sulaukus 1 metukų gimtadienio, vėliau 3-jų, tada 6 metukų... Bet man toks skirstymas atrodo netikslus. Juk yra didelis skirtumas, ką dovanoti pirmojo gimtadienio proga, o kokia dovana geriausiai tinka, kai švenčiamas 2 metukų gimtadienis. Netrukus mūsų mažylei Jūrai sueis dveji metukai, todėl man rūpi, kokia dovana geriausia dvimečiui. Paskaičiau įvairius blogus ir rekomendacijas, pagal jas ir savo patirtį sudariau TOP 10 dovanų dvejų metukų vaikui.

1. Daktaro rinkinys - vaikų mėgstamas imitacinis žaidimas
Medžiaginiai žaislai - daktaro lagaminėlis, 92 Lt
Dvimetis jau yra ne kartą buvęs pas gydytoją ir labai mėgsta žinomas situacijas kopijuoti žaisdamas. Taigi šis daktaro lagaminėlis labai patiks ir bus žaislas ilgam. Dovanojome jį dvejų metų mergytei, tačiau taip išėjo, kad tame susibūrime jis tapo žaislu numeris vienas šešiamečiui, penkiamečiui ir net pusantrų metų vaikui. Šiame lagaminėlyje pakankamai rimtas gydymo priemonių rinkinys, jo tikrai pakaks nustatyti lėlytės ar meškiuko negalavimų priežastį. Žaisliniame daktaro lagaminėlyje yra stetoskopas, kraujospūdžio matuoklis, vaistų dėžutė, termometras, švirkštas bei gydytojo prijuoste. Puikiai tinka imitaciniams žaidimams ar pasiruošti vizitui pas gydytoją.

2. Virtuvėlė - klasikinis žaislas berniukams ir mergaitėms

Medinė  „Le Toy Van“ virtuvėlė, 259 Lt
Virtuvėlė - klasikinis žaislas, kurį būtina turėti mergaitėms ir berniukams, sakyčiau, nuo dvejų metukų ir ilgam. Ja žaidžia dar ir mokyklinio amžiaus vaikai. Dvimetinukams patinka imituoti labai gerai matomas ir pažįstamas situacijas. 2 metų vaikas mėgsta stovėti ant kėdės prie virtuvės stalo ir padėti mamai. Žaislinė virtuvėlė jam pats tas. Gali gaminti valgį ir valgydinti mamytę, lėlytę ar meškiuką. Virtuvėlę rinkitės ne tik pagal grožį ir sudedamąsias dalis, bet ir pagal vaiko kambario plotą. Jei plotas leidžia, geriau rinktis virtuvėlę su spintele, kur vėliau dėsite visus virtuvėlės aksesuarus. Patikėkite, pati virtuvėlė - tai tik pradžia:).

3. Kimočiai - žaislai, turintys jausmus

Emocinio intelekto lavinimo žaislai - Kimočiai, nuo 44 iki 99 Lt
Kimočiai – žaislai turintys jausmus. Šiais žaislais siekiama stiprinti vaikų ir tėvų ryšį bei ugdyti jų savigarbą, pasitikėjimą savimi ir emocinį intelektą. Jie padeda tėvams ir vaikams kalbėtis apie jausmus. Vaikas mokosi jausmų pavadinimų, kaip bendrauti, kaip valdyti savo jausmus. Mažylis pasirenka labiausiai jo charakterį tuo metu atspindintį kimočį, kuris turi tam kimočiui būdingiausių emocijų rinkinį. Žaisliukas tampa tarsi antruoju vaiko „aš“, apie kūrį vaikas pasakoja: kaip jis jaučiasi, kokią emociją šiandien vaiko žaisliukas nešiojasi savyje ir pan. Austėja bloge rašo, kodėl pradėjo naudoti šiuos žaisliukus savo darželyje „Vaikystės sodas“www.oozuu.com krautuvėlėje galite paskaityti apie visus Kimočių žaisliukus ir matysite, į kurį jūsų vaikas labiausiai panašus. Bet geriausiai išsirenka patys vaikai, leiskite jiems ir nustebsite. Mūsų abu vaikai išsirinko gan tiksliai. O štai vienas iš filmukų apie Debesėlį.


4. Palapinė / „Ekoko“ kartoninis namelis
Palapinė - vigvamas mažiesiems. Nuotrauka iš čia
O kaip jau tie dvimečiai mėgsta namelius. Na ne tuos mažuosius lėlyčių, o tuos, kuriuose patys gali lindėti. Iš Lietuvos gamintojų kol kas nepralenkiamas kartoninis „Ekoko“ pasakų namelis, 85 Lt. Leiskite vaikui jame žaisti, apipiešti ir apklijuoti lipdukais. O kai pabos, išrinkite namelį ir sudėkite į plokščią dėžutę. Po mėnesio bus vėl įspūdinga staigmena. Mūsų pačių ir krikšto vaikai sugebėjo išlaikyti šį namuką gyvą jau metus. Štai tau ir kartono ilgaamžiškumas:).


5. Pianinas ir kiti muzikiniai žaislai

Nuostabaus grožio žaislinis pianinas iš čia
Jei jūsų dvimetis linguoja į taktą ir mėgsta daineles. Visada verta dovanoti muzikinius žaislus: pianiną, ritminius instrumentus, būgnelį ar pan. Dailų medinį pianiną Lietuvoje galite įsigyti už 200 Lt.

6. Medžiginis žaidimų krepšys - triušiukų namelis, lėktuvėliai

Medžiaginiai žaislai - žaidimų krepšiai: triušiukų namelis, lėktuvėliai, 109 Lt
Antrojo gimtadienio sulaukęs mažylis mėgsta mažyčius pasaulėlius, kur gali viską sudėti, ištraukti, uždaryti, atidaryti, paslėpti ir vėl atrasti. Vienas nuostabiausių žaislų, kuriuos sukūrė Švedijoje gyvenanti dvejų vaikų mama - tai triušiukų namelis. Tai mini šeima su triušiu tėte, mama ir kūdikėliu. Jie turi ne tik savo namelį su atveriamomis ir užveriamomis durelėmis, bet ir pagrindiniais baldeliais, lopšiu, lova ir foteliu. Puikus imitacinis žaislas mažyliui atkartoti šeimoje matomas situacijas. Be to, neseniai leliukais buvusiems mažyliams ypač patinka žaisti su „leliukais“ žaislais. Na o jei susidomėjimo objektas lektuvėliai - yra ir tam skirtas medžiaginis žaidimų krepšys:).

7. Vaikiška medvilninė kuprinė

Medvilninė vaikiška „Stephen Joseph“ kuprinė, 146 Lt
Kuprinė - labai praktiška dovanėlė daug keliaujančiam vaikui. Tiks ir mėgstančiam ilgesnes distancijas ar mėgstančiam neštis daugiau žaisliukų mažyliui. Labai mielas, spalvingas daiktelis, bėdai nutikus išskalbiamas ir vėl kaip naujas. „Stephen Joseph“ medvilninės kuprinės didžiausioje JAV parodoje Atlantoje, pateko į geriausių dovanų TOP10!

8. Modelinas, plastelinas, guašas

Modelinas, guašas ar dažai piešti rankomis - kūrybinė ir praktiška dovanėlė, 20-60 Lt. Nuotrauka iš čia
Duokite 2 metukų vaikui modelino, pamokykite lipdyti, ritinti juosteles, sukti kamuoliukus. Tada padėkite šalia degtukų, pamokykite susmaigstyti ir padaryti ežį, paskolinkite sausainių formeles. Matysite, koks laimingas bus mažylis. Jei vaikas turi daugybę žaislų, lavinanti priemonė bus tikrai panaudojama dovanėlė.

9. Gyvūliukų ūkis
Medinis lėlių namas - ferma su gyvuliukų ir ūkininkų figūrėlėmis, 143 Lt
Dvimetis jau mielai klausosi pasakų. Tačiau vaikučiams iki 3 metų patariama sekti labai trumpas, gyvulines pasakas. Kur gyvuliukai yra veikėjai, kalbasi. Jų tarpusavio sanktykiai vaizduojami kaip žmonių. Pradžiai galite sekti tokias pasakas kaip „Vištytė ir gaidelis“, „Katinėlis ir gaidelis“ ir pan. Lygiai tokias pat pasakas, gyvuliukų istorijas ir situacijas dvimetis mėgsta žaisti su žaisliniais gyvuliukais: kačiukais, šuniukais, gaideliais, vištytėmis ir pan. Juos mėgsta pamigdyti ir pavalgydinti. Šis medinis lėlių namas - ferma labai mėgstamas mažylių. Atsižvelgiant į esamų žaislų arsenalą galima žaidimą pildyti gyvūnėliais ar žmogeliukais.


10. Dviratukas / Paspirtukas
Smagi pavasariška dovana dvimečiui - triratukas, nuotraukoje „Italtrike ABC“ triratukas
Dvimetis jau gali savarankiškai minti triratuką, važiuoti paspirtuku ar net dviratuku su šoniniais ratukais. Tai labai svarbi dovana, susijusi su metų laikais. Aišku, kad svarbiausia ją gauti pavasarį ar vasarą. Nepatingėkite apklausti bičiulius tėvelius, kokius triratukus, paspirtukus ar dviratukus „perkanda“ jų 2 metukų vaikučiai. Kas gražu ir brangu, ne visada pasiteisina. Pavyzdžiui, girdėjau, kad net mažiukai vaikai puikiai įvaldo šį „Mini micro“ paspirtuką. O mūsų kieme visos dvimetės mergaitės praėjusią vasarą mynė itališkus dviratukus „Dino“:). 

Svarbiausia, stebėkite savo vaiką, ką jis mėgsta, kuo domisi, kas jį džiugina. Tai ir dovanokite. Taip padėsite savo vaikui atrasti save. Juk tokia yra jūsų kaip tėvelių paskirtis:).

Rengiant šį įrašą man patiko „Bebeonline“ dovanų pasiūlymas dvimečiams ir mano mėgstamo Austėjos blogo rekomendacijos. Labai išsamiai apie vaiko vystymąsi 1-3 metų etape rašoma namudarzelis.lt.

Komentarai

  1. Jurgita,tu,kaip visada su meile,švelnumu ir iš visos širdies :) linkėjimai ir sveikinimai nuo Patricijos

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, o gal galetumet patarti, kur ieskoti tu dailiu mediniu pianinu Lietuvoje uz 200 lt:). Jau laikas butu supazindinti mazaja su muzikos instrumentais. Mano paieskos kol kas pazengusios tik ties zaisliniais leliu pianinais ar plastmasiniais. Noretusi kiek artimesnio garso link originalo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, Donata, man patiko vaikiškas medinis pianinas šioje mieloje krautuvėlėje http://www.pauksciupienas.lt/zaislai/vaikuciams-3-6/raudonas-pianinas-426/

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nežinau, kodėl vaikiški dviračiai dviračiai atsidūrė tik 10 vietoje. Visiškai nesutinku. Čia labai svarbus vaikas dalykui ir viena pirmųjų dovanų. O tai dabar sėdi visokie 20-mečiai, kurie nei dviračio minti nemoka ir sėdi savo BMW. Ir aplinką teršia ir žmones žudo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš manau, kad vaikiški dviratukai viena naudingiausių dovanų, nes vaikas lavina raumenis, taip pat reakciją ir daugiau laiko būna lauke. Bet šiaip ir kitos dovanėlės ganėtinai įdomius. Bus iš kur semtis idėjų, kai nesugalvoji ką padovanot :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, tikrai nelengva išrinkti vaikui dovaną. Mes ieškome krikštynų dovanos ir galvojame pirkti sidabrinį čiulptuką http://www.vertejuvelyrika.lt/lt/kiti/krikstynu-dovanos.htm
    Kaip jūs manote ar tai tinkama dovana 2 metų vaikui?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Spalvinimo paveikslėliai: mokomės skaityti - V raidė