Žaidimai: kaip mokytis skaityti ikimokyklinukui?


Ketvirti ir penkti mažylio metukai atkeliauja su didelėmis naujienomis. Vaikas ne tik išmoksta labiau susikaupti, tampa savarankiškesniu, bet ir pradeda mokytis skaityti. Pažįstu vaikų, kurie pradėjo skaityti 4,5 ar 5 metukų. 
Kaip mokytis skaityti ikimokyklinukui? Pirmiausia vyksta pažintis su raidėmis, vėliau su skiemenimis, o tuomet ir skaitymas visai čia pat. Nemažai šaunių įrašų, kaip mokytis skaityti, yra Austėjos bloge. Smagiausia mokytis per žaidimą.
Mums labai patiko vienos mamos, ikimokyklinio ugdymo specialistės patarimai:
- Vaiko kambaryje turi būti raidžių: gali kabėti abėcėlė, atskiros raidės, pakabinti užrašai ant baldų, daiktų, pavyzdžiui „lova“, „spinta“ ir pan.
- Raides galima piešti, lipdyti, klijuoti.
- Raidės gali atkeliauti į svečius, pavyzdžiui, kas savaitę. Ir tūpti ant vaiko kambario sienos.
Viena metodikų sako, kad mokytis raidžių efektyviausia pradedant balsėmis. Išmokus balses, imtis kelių priebalsių. O tada po truputėlį pažindinti vaiką su skiemenimis. Tarkime, išmokus A ir M, sektų skiemens MA prisijaukinimas. Žiūrėk, vaikas jau ir išmoks sujungti du skiemenus MA-MA. Suvoks raidžių jungimo principus ir smagiau mokysis, kai matys rezultatą.
Labai nudžiugau, kai vienas mūsų bičiulis sukūrė smagų įrankį, skirtą mokytis skaityti www.happything.eu. Čia rasite ne tik smagią personalizuotą abėcėlę, bet ir savaitės raidę su žodžiais, prasidedančiais ta raide, ir paveikslėliu. Viskas įkomponuotą spalvinimo lape. Lauksiu tos savaitė raidės ir dalinsiuosi ja šiame tinklaraštyje.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui