Kalėdinės dovanos vaikams: ką dovanoti mažyliams?

Stebuklai slypi paprastuose dalykuose
Šį rytą mažieji basakojai įsiropštė į lovą neįtardami, kad visai neužilgo bus kitoks magiškas rytas. Tada jie lėks ne į mūsų lovą, o šiugždens  popierių po Kalėdų eglute. Ką gi jie ten ras? Kaip išrinkti kalėdines dovanas savo brangiausiems mažiems žmogeliukams?

Ką reikia žinoti perkant kalėdines dovanas vaikams?


Svarbiausi klausimai, kuriuos reikia atsakyti: kas tiktų vaikui pagal amžių, kokie jo pomėgiai, apie ką svajoja, ko prašė Kalėdų senelio. Turėkite ir kontrolinį klausimą sau, ar dovana, kurią ruošiatės pirkti, nėra jūsų vaikystės svajonė ar pomėgis, gal jūs to norite? Jei taip, pirkite tai sau, o vaikui pirkite dovanas pagal jo svajones, amžių ir teikiamą naudą lavinimui. Pirkdami dovanas ne savo vaikui nesidrovėkite pasiklausti vaiko tėvelių patarimo. O jei norite pasveikinti, bet negalėsite aplankyti - įsigykite žaislų internetu ir paprašykite, kad dovana būtų nusiųsta mažajam draugui.


Kalėdinės rankų darbo dovanos

Kalėdinės rankų darbo dovanos: karnavalo kostiumas „Supermenas“ ir pasakiškas ledinukas
Rankų darbo dovanos nieko nekainuoja, o tuo pačiu yra visų brangiausios. Tai laikas, leidžiamas kartu su vaiku, juk vaikas mokosi kurti pats, ne tik vartoti. Pasiūkite mažiesiems artistams karnavalinį kostiumą. Šio supermeno kostiumo autorė siuva apsiaustus su vaiko vardo raide ant nugaros. Daugiau idėjų, kokius kostiumus siūti rasite čiaVaikams, kurie yra nepataisomi smaližiai įspūdį padarys rankų darbo ledinukas, padarytas tėtės ar mamos paskutinę naktį prieš Kūčias. Sena lentyna gali virsti fantastiška žaisline virtuvėle jūsų mažyliams. Daugiau smagių rankų darbo dovanėlių vaikams čia. 


Kalėdinės dovanos, tinkančios visiems vaikams


Kalėdinės dovanos: Medinis Nojaus laivas (104 Lt) , Kalėdų senelis į namus (nuo 200 Lt)
Kokybiškas medinis Nojaus laivas pradžiugins ir antruosius metus pradėjusį mažylį ir vyresnį vaiką. Mažasis mokysis žvėrelių pavadinimus, įdės išims figūrėles, o vyresnėlis galės rimtai žaisti keliones ar Nojaus žemės išgelbėjimo istoriją. Dovana turi būti nebūtinai materiali, puiki pramoga vaikams - Kalėdų senelis į namus.

Kalėdinės dovanos: Šviestuvas-karuselė-migdukas (198 Lt) ir muzikinė dėžutė (33 Lt)
Labai miela dovana įvairaus amžiaus vaikams - vaikiškas šviestuvas, dažnai įvardijamas kaip migdukas. Jis sukuria stebuklingą miegelio atmosferą, mielus šviesos paveikslėlius judančius ratu. Kiškutis, pelytė, drambliukas šoka aplink, ramina mažylį ir padeda jam užmigti. Mažytės muzikinės dėžutės irgi mielas dalykėlis, iki trijų metų muzikėlę gali groti mama, o paskui jau pats vaikas gali save pradžiuginti tikrais garsais.


Kalėdinės dovanos mergaitei

Kalėdinės dovanos mergaitei :Medžiaginė lėlė Luiza (99 Lt) ir medinis lėlių namas su terasa (273 Lt)
Vena populiariausių kalėdinių dovanų mergaitėms - virtuvėlė ir įvairūs jos priedai. Tačiau mergaitėms svarbūs ir kiti dalykai. Pavyzdžiui, medžiaginės lėlės, originalios, mielos, padūkusios, su jomis smagu miegoti ir žaisti socialinius žaidimus. Ši lėlytė madmuazelė Luiza ypač miela. Na o lėlių namas, kaip ir virtuvėlė, visiems vaikų kambario gyventojams bus svarbus įvykis. Jame ras ką veikti ir lėlių šeimynėlė ir berniuko riterių būrys. Kartais kūrybingumą lavinančios spalvinimo knygelės būna tikras išsigelbėjimas, tiek renkant dovaną mergaitei, tiek berniukui.


Kalėdinės dovanos berniukui

Kalėdinės dovanos berniukui: bambukinis motociklas (69 Lt) ir medinis piratų laivas (276 Lt) 
Stebėdami savo berniuką netruksite pamatyti, kas jį traukia. Vieni mažyliai nuolatos piešia, žavisi laiveliais, kiti burzgia ir lekia žaisliniai motociklais, treti nepavargdami žaidžia mašinytėmis. Tai klasikiniai žaislai berniukams. Jei vaikas labai bendraujantis, jam tiks rolėmis žaisti skirti žaislai - tai įvairios figūrėlės: žmogeliukų, pratų, dinozaurų, žvėrelių ar superherojų. Tuo tarpu itin analitiškam, mažiau bendraujančiam mažyliui patiks dėlionės ir konstruktoriai. 

Kalėdinės dovanos 1 metukų mažyliui

Kalėdinės dovanos metinukui: Medinis stumdukas - karutis (173 Lt) ir medinis rūšiuoklis ( 52 Lt)
Ieškodami kalėdinės dovanos 1 metukų sulaukusiam vaikui neapsiriksite pasirinkę pagal šiuos raktažodžius: stumti - traukti, įdėti - išimti, rūšiuoti, prisukti - atsukti. Tai veiksmai, kuriuos mažylis neseniai išmoko ir su malonumu taiko praktikoje. Tad jį pradžiugins ir padės įtvirtinti vaikščiojimo įgūdžius medinis stumdukas - karutis, o kaladėlės pravers dar trejetą metelių mažiausiai. Puikiai mažiesiems pirštukams ir akytėms lavinti tiks formelių rūšiuoklis.

Kalėdinės dovanos kūdikiui

Kalėdinės dovanos kūdikiams: minkštas migdukas Silvanas (73 Lt) ir medžiaginis barškutis (25 Lt)
Natūralūs, ekologiški, švelnūs - savybės, kuriomis turi pasižymėti kūdikių žaislai. Daugelis kūdikių mėgsta užmigti glausdamiesi prie švelnios medžiagos, tam ypač tinka migdukai. Prie jų gera glaustis, o „Moulin Roty“ migdukai yra tuo pačiu ir žaisliukai, pelytės, triušiukai, varlytės. Kartais mažyliai taip pamėgsta savo migduką, kad šis susidėvi. Matėme mamų, net perkančių įpėdinį migdukui. Visada tiks ir natūralus medžiaginis barškutis. Graži dovana - muzikinė karuselė arba dailus čiulptuko laikiklis, kuris kartais ir žaisliuką prilaiko.
Kalėdinės dovanos kūdikiams: čiulptuko laikiklis triušiukas (39 Lt) ir muzikinė karuselė (239 Lt)

Kalėdinės dovanos visai šeimai

Kalėdinės dovanos šeimai: bambukiniai stalo žaidimai vaikams: „Rapelli“ (94 Lt) ir „Vaiduoklių valanda“ (94 Lt).
Jeigu jus aplankė tokia laimė turėti šeimų, su kuriomis draugaujate, galite dovanoti šeimynines kalėdines dovanas. Šeimai su vaikais puikiai tiks stalo žaidimai, lavinantys vaikų matematinius gebėjimus, apjungiantys visą šeimą. Ypač puiku žaisti stalo žaidimus ilgais lietuviškos žiemos vakarais.

Tai buvo keletas idėjų, kokios galėtų būti kalėdinės dovanos vaikams. Tikiuosi čia rasite atsakymų ir įkvėpimo, ką galėtumėte sukurti, pagaminti ar nupirkti savo mažyliams Kalėdoms.

Kalėdų senelio nuotrauka iš čia.
Pirmoji nuotrauka gyvena čia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui