„Žaislų turgus“ su savo meškinais jau www.mazimazi.lt

Nustebusi meškutė Kristina - nauja www.mazimazi.lt gyventoja
Valio! Valio! Valio!  - sušuko Pliušinis meškiukas. - Pagaliau mūsų krautuvėlėje apsigyveno rankų darbo „butikiniai“ meškinai ir ne bet kokie, o pakrikštyti Dovydu ir Kristina! Tai įdomūs, kitokie, linksmi, natūralūs žaislai. Jų autorius - „Žaislų turgus“, kartais dar vadina save dirbtuvėmis, o kartais tiesiog Viole ar Violeta, meškinų autore. Mums visada labai patiko tie meškinai, bet kai krautuvėlės lankytojai ėmė pas mus ieškoti „Žaislų turgaus“ meškinų, supratome, kad jau laikas. Taip www.mazimazi.lt tapo namais naujiems gyventojams - stilingai meškinų porelei Kristinai ir Dovydui. Meškinai su sielomis, būsimi bičiuliai vaikui, mamai, kaimynei ar nematomam draugui. Šie originalūs sutvėrimai - puikios krikštynų, gimtadienio ar sukaktuvių dovanos.

Susikaupęs ir smalsus meškinas Dovydas netrukus ras naująjį savo šeimininką
Violetos kuriami minkšti žaislai labai originalūs, nematyti, šiek tiek juokingi, šmaikštūs, drovūs ir dažniausiai meškinai. Labai knietėjo paklausti autorės, kaip tai nutinka, kad tampi mama tokioms grožybėms. Štai ką man atsakė meškinų autorė Violeta Valainytė:

- Kada sukūrei pirmąjį meškiną? Koks jis buvo? 
Violeta juokiasi, kad pirmasis buvo sukurtas visai ne meškinas ir ne mažomis akimis. Tai buvo triušis Bronius, sukurtas ruošiantis Kaziuko mugei prieš 2-3 metus. (Aha...sakau, kad be stebuklų čia neapsieita - triušis juk ir filme „Alisa stebuklų šalyje“ - vienas pagrindinių stebuklingų personažų). Draugai, draugų draugai pradėjo prašyti, rašyti laiškus, visiems reikėjo meškinų. Taip po truputį ir susikūrė „Žaislų turgus“.


- Kodėl būtent taip atrodo meškinai?
Pirmasis kaip tyčia buvo kitoks. O šie minkšti žaislai meškinai kalba apie paprastumą, minimalizmą. Kartais tik mažutės akytės ir nosis, kad liktų vietos vaiko fantazijai. Kad vaikas pats sau susikurtų tokią meškino nuotaiką, kokios jam šiandien reikia.

- Kaip gimsta meškinai?
Kiekvienas meškinas piešiamas ranka, dėliojami lekalai, kerpamos medžiagos. Kiekvienas kitoks - piešiamas taip, kaip tą dieną piešiasi. tačiau vis tiek viskas vyksta periodais. Kartais didžiagalvių meškinų savaitė, kartais ilgakojų:).

- Kaip parenkami meškinų vardai?
Dabar jau turiu vardyną, ieškau ir internete. Pirmieji meškinai buvo labai įmantriais vardais, dabar tenka paplušėti ieškant vardų. Kartais meškinai krikštijami vardu vaiko, pas kurį keliauja dovanų. Todėl dabar jau galima sutikti ir kelis meškinus, šaukiamus tuo pačiu vardu.

- Kodėl kuriami būtent meškinai ir padarai? 
Būna ir zuikių, bet vis tiek vadinu meškinais:).

- Tai kas gi ta meškinų autorė?
Meškinų autorė yra teisininkė, visada labai mėgusi piešti ir kurti rankdarbius. Po truputį meškinų kūrimas  tapo visu jos laisvalaikiu, o netrukus ir darbu. Smagu, kai darbas yra ir pomėgis ir gyvenimo būdas. 

„Žaislų turgus“ įkūrėja, šmaikščiųjų meškinų autorė Violeta Valainytė. Nuotr. iš www.zaisluturgus.lt
O čia pirmasis „Žaislų turgaus“ tinklaraščio įrašas. Jis man nepaprastai gražus, tad tiesiog nukopijuosiu jį čia:

-Vėl tu prapuolei, - tarė Ežiukas.


-Pats tu prapuolei. Juk šitaip lijo!


-Na tai kas? Būtum pasiėmęs skėtį ir atėjęs.


-O tu argi neturi skėčio?


-O ką aš pasakiau, kai išsiskyrėme?


-Ką?


-Aš pasakiau: "Meškiuk, ateik vakare gerti arbatos."


-Reikėjo pasiimti skėtį ir ateiti.


-Juk aš tavęs laukiau, kad ateisi gerti arbatos!


-Argi aš neturiu virdulio?


-Klausyk, Meškiuk, jeigu kas nors kam nors sako: "Ateik pas mane gerti arbatos", vadinasi, tas kas nors sėdi ir laukia.


<..>


Sergej Kozlov "Ežiukas rūke"
---


Ateisit, taip? :)
Nes aš mielai sėdėsiu ir lauksiu. Ir siūsiu. Piešiu, megsiu šalikus mykolams ir barboroms, vaikščiosiu sekmadienio gatvėmis, skaitysiu pasakas, mirkysiu kojas jūroj, rašysiu laiškus, barstysiu cinamoną, sapnuosiu baltas langines, kepsiu pyragus grįžtančioms mūzoms, gaudysiu pusnyse/pievose/balose žiogus ir įkvėpimą ir džiaugsiuos jei/kai savo siuviniais/trupiniais, nuotraukom/nuotaikom/nuotrupom, TURGAUS draugeliais/drugeliais/muilo burbuliukais ir šiokiom tokiom rašliavom/ketureiliais/pasakom/mintim/viltim, netyčia plūstelsiančiomis (?), netyčia kažką iš jūsų įkvėpsiu tikėti mažais gražiais dalykais ir dideliu džiaugsmu. Norit užaugti kartu?
-
jūsų Žaislų turgus ir violė.




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui