Rankdarbių kūrimas - kokybiškai praleistas vaikų ir tėvelių laikas



Rojukas nepaprastai susikaupęs kūrė savąjį piratų laivą
Vieną saulėtą rytą www.mazimazi.lt krautuvėlė subūrė vaikus ir jų tėvelius į kūrybinius pusryčius pasakiškoje Thierry kepyklėlėje Užupyje. Paminėjome tarptautinę vaikų gynimo dieną skirdami laiko savo vaikams. Kūrėme su savo brangiausiais, kalbėjomės, tarėmės ir džiaugėmės, kad pavyko sukurti šį tą gražaus.

Žurnalistė Liepa Rimkevičienė džiaugėsi savo sūnaus susikaupimo akimirka. 
Suorganizuoti kūrybinius pusryčius paskatino neseniai paskelbtas „Socialinės informacijos centro“ tyrimas, teigiantis, kad internetiniai žaidimai – viena populiariausių vaikų laisvalaikio priemonių Lietuvoje. Juos žaidžia jau 75 proc. 8–9 m. amžiaus vaikų ir tai yra antra pagal populiarumą jų laisvalaikio praleidimo priemonė po televizoriaus, kurį žiūri 97 proc. šio amžiaus vaikų. Vakarų šalyse jau seniai atkreiptas dėmesys į tai, kad televizoriaus žiūrėjimas siejasi su prastesniu vaikų psichologiniu prisitaikymu, ypač su didesniu agresyvumu, dėmesio bei socialinėmis problemomis. 
Šokėja Izabelė Romanovaitė su dukrele kurė papuošalą, o rankdarbio pakuotė virto spalvinimo lapu.
Vaikams nepaprastai svarbus bendravimas su tėvais. Nors populiaru kalbėti apie „kokybiškai kartu praleistą laiką“, retai pabrėžiama, kad bėgiojimas po prekybos centrus, nuolatinis tėvų skiriamo dėmesio kompensavimas perkamais žaislais – nėra kokybiško bendravimo atitikmuo.



Svarbu ne tai, kiek laiko tėveliai praleidžia su vaikais, bet kaip jį praleidžia. Žaidimas - viena tinkamiausių bendravimo formų. Kūrybiniai rankdarbiai - puiki proga kurti kartu su vaiku, kalbėtis, džiaugtis procesu ir rezultatu, lavinti vaiko kūrybingumą ir motoriką. Vaikas įgyja įgūdžių, kurie pravers gyvenime: siūti, verti, klijuoti ir pan. O ką jau kalbėti apie pačių sukurtą žaislą, kuriuo vaikas dar ilgai džiaugsis.

O štai vyrukų Rojaus ir Emilio raketų rankdarbių kūrimo procesas


..ir puikus rezultatas! Rojukas paskui savaitę miegojo su šia raketa:)
Darbavosi ne tik didesni vaikučiai, bet ir mažieji mokėsi kūrybingumo
Kai kur prireikė ir tėčio pagalbos.
Paties sukurtas piratų laivas pradžiugino mažąjį kūrėją, o jo mamą džiugino pasakiško skonio kava.

Šių rankdarbių kūrėjai „The Little Experience“ moko atsakingumo: piratų laivo pakuotė paruošta perdirbimui į lobių skrynią, žemėlapį bei prato akies raištį.
Gerai padirbėjus galima ir papusryčiauti - prancūziškas tortas tiks vėlyviems pusryčiams.
Ačiū kepyklėlės savininkams Thierry ir Inetai už gardžias bandeles ir  jaukią aplinką.
Šios kepyklėlės pirmą kartą ieškojome kaip Užupio kepyklėlės. Kai radome, sužinojome, kad tai prancūziška Thierry kepyklėlė, kurios savininkas pats keliasi naktį kepti nepakartojamo skonio bandelių. Įsimylėjome šią kepyklėlę dėl kruasanų su migdoliniu kremu ir nebepamiršome. Tad kai rengėme kūrybinius pusryčius, ši kepyklėlė buvo pirmoji mūsų mintyse, kur norėtumėme pakviesti vaikučius ir jų tėvelius. Thierry kepyklėlę rasite čia, Užupio g. 19.
Klestint masiniam vartojimui vertinga parodyti vaikui, kad galima kurti pačiam.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui