Prašmatnios krikštynų dovanos - TOP 10

Turiu tris krikšto sūnus ir vieną krikšto dukrelę, du savo pakrikštytus vaikučius, tačiau nežinau, ką atsakyti, kai manęs paklausia, ką dovanoti krikštynoms? O jūs? Kas kartą vienodai sunku atsakyti į šį klausimą. Juk vaikai tokie ypatingi, norisi dovanoti kažką prasmingo, įsimintino, unikalaus, ypač jei dovana skirta krikštynų progai. Manau, kad tai viena svarbiausių švenčių gyvenime. Įprasta krikštynų proga dovanoti sidabro kūrinius: kryželį, puodelį, šaukštelį, pagal posakį „gimęs su sidabro šaukšteliu burnoje - laimingas žmogus“. Šauni tradicija dovanoti dekoruotą dėžę, skirtą krikšto relikvijoms saugoti ir t.t. Bet dažnai norisi paieškoti kažko ypatingo, žinote žodį „gorgeos“ (angl. puošnus, labai gražus), taip ir neradau tinkamo lietuviško atitikmens, tad išverčiau „prašmatnus“. Būtent „gorgeos“ yra dovanos krikštynoms, kurių ieškojau interneto platybėse. Vienos bus tikrai brangios ir prabangios, kitos nebrangios, bet prašmatniai atrodančios, bet visos - tik idėja, kurią kiekvienas pritaikys sau, adaptuos, paieškos atitikmenų.

Taigi „Pliušinio meškiuko“ dovanos krikštynoms - TOP 10

1. Stilingi vardiniai sausainiukai


Originali dovana krikštynoms - stilingi sausainukai

Nors paveikslėlyje ne Lietuvoje kurti vardiniai sausainiukai krikštynoms, manau, kad „Tie kepėjai“ padarytų dar šauniau.

2. Prabangūs ilgaamžiai mediniai žaislai vaikams

Klasikiniai mediniai žaislai tinkami dovanoti krikšto proga
Stilingas balinto medžio Nojaus laivas, nepaprastai gražus, lavinantis vaiko vaizduotę, žaidimą vaidmenimis. O kur dar legenda apie Nojų išgelbėjusį augalus ir gyvūnus nuo didžiojo tvano. Nuotraukoje „East India“ Nojaus laivas 240 Lt, tačiau galite rasti ir Nojaus laivų Lietuvoje. Klasikinės kaladėlės, tik kur kas didesnės, pagamintos iš bambuko, lavinančios kūrybingumą, netradicinių formų ir fantastiškai išpieštos, kaina 270 Lt. Daugiau kaladėlių rasite www.mazimazi.lt krautuvėlėje.

3. Keramikiniai krikšto kryželiai

Keramikiniai kryželiai krikštynoms su asmeniniu užrašu

Užsienyje rasite nemažai tinklalapių gaminančių keramikinius kryželius su asmeniniais užrašais ir piešinukais - nuotraukos iš www.abitofthis.com ir www.toocutebabygifts.com. Tačiau yra puikių kūrėjų, kuriems nebūtų sudėtinga tokį daiktelį sukurti, pavyzdžiui www.patriflora.lt.

4. Klasikiniai pliušiniai žaislai ar medžiaginės lėlės

Klasika lieka klasika - pliušiniai žaislai ir medžiaginės lėlės - viena populiariausių krikštynų dovanų
Niekada neprašausite su išskirtine medžiagine lėle mergaitei ar kokybišku originaliu pliušiniu žaislu krikštasūniui ar krikšto dukrai. Tai gali būti ir miego žaislas ir padrąsinantis bei namus primenantis kelionių bičiulis. O gal žaislas, kuris bus išsaugotas ir krikšto vaikelis kada nors padovanos jį savo vaikui? Visus šiuos grožius turime savo krautuvėlėje: pusės metro ūgio Konstancija - 233 Lt, mažesnė medžiaginė lėlytė Luiza - 99 Lt, na ir visų mėgstamas triušis Silvanas - 176 Lt. Visi pliušiniai ir lėlės gyvena čia.

5. Muzikinė dėžutė papuošalams



Ši dėžutė su šokančiu Baltazaru kainuoja 106 Lt, tačiau galite rasti ir prabangių iš kartos į kartą perduodamų šveicariškų „Reuge“ muzikinių dėžučių arba atvirščiai mažyčių, bet mielų „Moulin Roty“ muzikinių dėžučių.

6. Keramikinės ar porcelianinės lėkštutės su asmeniniais užrašais


Visada prasminga asmeninės krikštynų dovanos - lėkštutės su užrašais

Labai gražių porcelianinių lietuviškų lėkščių radau www.angelunamai.wordpress.com. Rašo, kad jie turi elektroninę krautuvėlę, bet man neatsidarė, tad kainų nerašau:). O Nuotraukoje lėkštės iš www.funkykeepsake.com. Gražiai papuoštų vaiko kambarį, o gal ir paskanauti iš tokios vaikui būtų smagiau.

7. Įrėmintas autorinis paveikslėlis ar jo reprodukcija


Nepabodusi krikšto dovana - autorinis paveikslėlis

Knygose prirašyta, kad kūdikio vystymuisi svarbu, kaip atrodo kambarys, kuriame mažylis auga, kokie jame paveikslai ir dalykai. Tokio grožio paveikslėlių pavydėčiau kiekvienam vaiko kambariui. Paveikslėliai dešinėje ir kairėje iš www.beautifulthings.co.uk kainuoja apie 100 Lt, o Ispanijoje kuriančios lietuvių autorės Krizės angelas iš www.mazimazi.lt neįrėmintas kainuoja 59 Lt. Pasižvalgykite į kitus Krizės paveikslėlius.

8. Muzika vaikams

Muziką priskirčiau prie dvasinių krikšto dovanų

Tikrai naudinga ir graži dovana krikštynoms klasikinės muzikos vaikams kompaktinė plokštelė ar net visas rinkinys. Ne tik vaikui, bet ir mamai bus gera klausytis Mocarto ar Bethoveno. Mūsų vaikai auga su nepaprasto grožio „Putumayo Kidsº albumu „Dreamland“. Tiek klasikinė muzika, tiek įvairių tautų lopšinių klausymas tų šalių gimtąja kalba lavina vaiko skonį, kuria puikią atmosferą, leidžia pajausti kitų šalių dvasią. Kompaktinės plokštelės kaina apie 50 Lt. 


9. Fotoknyga su krikštynų akimirkomis arba palinkėjimų knyga

Fotoknygą su krikštynų akimirkomis džiaugsmingai vartys tie vaikas, tiek jo artimieji

Ilgaamžė puikiai prisiminimus sauganti krikšto dovana - tai krikštynų akimirkų įamžinimas fotoknygoje. Jei norite fotografo ir fotoknygos redagavimo paslaugų žvilgterkite čia www.dovilefoto.blogspot.com (nuotrauka taip pat iš šio tinklaraščio), rasite tikrai gražių fotoknygų pavyzdžių. O jei fotografu jau pasirūpinta, knygą galite sukurti pats, knygos kūrimo įrankis ir jos užsakymas galimas www.picturehappy.lt. 20 puslapių knygos kaina kietais viršeliais 84 Lt. Tačiau tai gali būti ir rankų darbo palinkėjimų knyga:
Rankų darbo svečių palinkėjimų knyga - unikali dovana krikštynoms atminti


Labai gražias rankų darbo palinkėjimų knygas, kvietimus, atvirutes daro www.kattukas.weebly.com, o daugiau krikštynoms tinkamos atributikos nuotraukų rasite Kattuko Facebook profilyje. Rankų darbo palinkėjimų knyga kainuos apie 100 Lt.
10. Papuošalai ir aksesuarai

Papuošalai ir aksesuarai gražu ir praktiška

Papuošalai ir aksesuarai visada bus tinkama krikštynų dovana. Norint labai prašmatniai sveikinti galima galvoti apie pakabuką ar apyrankę su perlais, galbūt tai bus visam gyvenimui. Norint pasirinkti kuklesnį aksesuarą galima rinktis autorinę segę, nebūtinai iš brangiųjų metalų. Tiek berniukai, tiek mergaitės segėmis gali puošti kepures, švarkelius, paltukus, o jei dar visai maži - vežimėlį:). Štai viena segė mergaitei, kita segė berniukui.


O kokius atradimus padarėte jūs ieškodami įdomios dovanos krikštynoms?

Komentarai

  1. Negaliu nepasidalinti, kokį mielą laiškelį gavome po įrašo apie krikštynų dovanas:

    Sveiki,

    Sirdingai dekui :) Zinokit as bandau igyvendinti ta sauniaja ideja su stiklainiukais ir sausainiukais... Laukiu atsakymo is "Tie kepejai" :))) Tokia Jums dekinga uz sia ideja, kad nemoku apsakyti... Nakti nemiegojau sukdama galva, kaip ja igyvendinti ir jau viska turim, isskyrus sausainiukus ir grazius uzrasus :)))
    Labai didelis dekui uz rupesti...Labai labai

    Linekjimai,
    Rita ir Salomeja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    o kur autore gavo tokius stilingus stiklainiukus tiems sausainiams?
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,

    stiklainiukai tikrai nuostabaus grožio:). Atradau šią nuotrauką internete. Manau, kad paieškojus galima ir pas mus panašių rasti. Deja, tiksliai parekomenduoti negalėsiu. Linkiu kūrybingumo paieškose!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš pastebėjau, kad tradiciškai krikštynoms dovanojama daug kičo, bet manau su laiku šis požiūris
    keisis ir vis labiau įsigalės tokie grožiai, kaip jūsų aprašytieji.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na tikrai labai prašmatnios krikštynų dovanos. Geros įdėjos.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai įdomios ir ilgalaikę išliekamąją vertę turinčios krikštynų dovanos. Pati rinkčiausi dovanoti arba papuošalų dėžutę arba kryžiukus, nes man tai atrodo super atsiminimas. Nors ir vardiniai sausainiai labai sudomino.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išties išskirtinio grožio krikštynų dovanos . Padėjote man prisirinkti idėjų ir savo krikšto dukros šventei. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Puikios idėjos. Mes taip pat ieškome krikštynų dovanos. Iš čia siūlomų variantų labiausiai patiko vaikiškas papuošalas ir keramikinis kryželis.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokios puikios dovanų idėjos, bet aš ka-kaip lieku prie savo nuomonės, kad papuošalai ir aksesuarai yra geriausias pasirinkimas. Manau, kad tokia dovana lieka kaip ilgalaikis prisiminimas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu labai gražios krikštynų dovanos . Kiekvienas tokių norėtų. Tikrai puikus darbas.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tikras galvos skausmas tos dovanos krikštynų proga, ypač jei esi krikšto mama. Sunku suprasti ir atrasti, ko tam vaikui reikia... Norėtųsi kažko originalaus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui

Spalvinimo paveikslėliai: mokomės skaityti - V raidė