Mažojo išleistuvės – dar ne vestuvės

Darželinukų išleistuvės su piratais

Visi džiaugiasi lauko švenčių sezono pradžia, o atžalų globėjai jau suka galvas apie gegužės mėnesio kulminaciją – vaikų išleistuves darželyje ar mokykloje. Jei dar tik ruošiatės užmesti akį į forumuose mirgančią informaciją šia tema ir pasisemti idėjų – siūlome nusišypsoti ir apsiginkluoti kantrybe: kainuos suknelė; nenorėčiau, kad išsipurvintų šventines kelnytes; helio balionai ar fejerverkai; 100 litų ne riba... ir t.t. 

Šešios akys geriau nei dvi

Jei jau šyptelėjot, dabar galite atsipūsti ir pagalvoti: na taip, jie auga, matyti, šiek tiek greičiau nei tikėjomės... Tokių etapų bus dar ne vienas ir pompastiškos balionų puotos dėl to daryti tikriausiai nereikėtų. Pabandykite į išleistuvių šventę žvilgtelti trimis akimis: auklėtojų-mokytojų, vaikų ir savo.
Auklėtojos ar mokytojos tikrai bus pasirūpinusios oficialiąja šventės dalimi: ilgai repetuotas, laukiamas pasirodymas tėveliams. Pasitarti galite dėl vietos, kurioje planuojate vaišes ir netgi maistą, dėl kurio auklėtojos ir mokytojos visada turi naudingų patarimų. Su atžalomis jos praleidžia nemažai laiko, tad išklausykite pastebėjimus apie jų pomėgius, kad galėtumėte sukurti ar pasirinkti labiausiai tinkančią linksmąją programą. 

Baltoms suknytėms ir kostiuminėms kelnytėms ne! – panašiai mąsto visos atžalos, kurios kaip gyvas sidabras tai šen, tai ten. Linksmąją išleistuvių dalį planuodami lauke suteikite jiems visiškai nerūpestingą judėjimo laisvę, kad ieškant piratų lobių, varžantis linksmose rungtyse, vaidinant indėnų genties vadą ar pučiant dramblio dydžio burbulą nereiktų sukt galvelės, ką pasakys mama. Nepamirškite, kad „išsikrauti“ jiems tikrai reikės, tad iki pusantros valandos nuotykių saulėtoje darželio teritorijoje ar erdvioje salėje, gamtai šiek tiek pajuokavus su šventiniu oru, pats tinkamiausias variantas. 
Darželinukų ir mokyklinukų išleistuvės lauke

Jau įsivaizduojate, kaip viena akimi prisimerkę stebite savo vaiką, pieva skriejantį mažiausiai 20km/h greičiu? Sukontroliuoti tokią linksmą mažųjų kompaniją pakankamai sunku, tad patariame rinktis jų amžiui tinkamiausius užsiemimo variantus: originalią animatorių programą, tėvų ir vaikų varžybas, kurių metu galėsite būti drauge arba smagų pasirodymą, po kurio, paskutinius energijos likučius atidavę aktyviems žaidimams, be kaprizų keliausite namo. Darželinukus dažniausiai pakeri piratų nuotykiai, lobių paieška ir indėniški laukiniai žaidimai, kai kiekvienas gali pasijausti šios dienos didvyriu. Šiek tiek vyresniems rekomenduojami įspūdžių užsiėmimai, tokie kaip cirko, iliuzionistų pasirodymai ar milžiniški muilo burbulai, kuriuos ir patys galės smagiai išbandyti. (P.S. tėveliai patyliukais taip pat atsistoja į eilę). 

Šventinė matematika

Didžiausia diskusija užverda prakalbus apie finansinę šventės dalį, kuri panašėja į aukštąją matematiką. Tiems, kurių akyse pora nuliukų - vieną siūlytume nubraukti, o jei galvojate, kad 10 litų turėtų užtekti – šiek tiek drauge paskaičiuoti: lengvoms vaišėms skyrę 20 tikriausiai neapsiriksite, svarbu, kad pasiruoštumėte didesnį gaiviųjų gėrimų rezervą, kuris dažniausiai greit ištuštėja. Linksmajai daliai panašiai, tada dar pridėkite išlaidas auklėtojos dovanai ir turėsite preliminarią sumą, į kurią turėtumėte orientuotis. Jei į finansinį paketą įtrauksite nemokamą gerą nuotaiką ir entuziazmą, tikriausiai surengsite pačias smagiausias išleistuves! 

Patirtimi dalijosi vaikų švenčių organizatorė Rasa iš www.sypsomes.lt

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui