Klasika tapęs vagonėlis, nebūtinai „Radio Flyer“

Neseniai www.times.com paskelbė 100 visų laikų geriausių žaislų pradedant 1020-aisiais baigiant 2000-taisiais. Pirmąjį dešimtmetį nuo 1920-ųjų vienas iš penkių populiariausių žaislų pasaulyje buvo vaikiškas raudonas vagonėlis „Radio Flyer Wagon“. 1923 - aisiais vagonėlius pradėjo gaminti Antonio Pasin, italas emigravęs į Ameriką. Vagonėlį Antonio pavadino Radio Flyer savo mėgstamiausių visų laikų atradimų garbei: lėktuvo (angl. airplane) ir radijo.
„Radio Flyer Wagon“ vagonėlis, 1923
Pirkdami žaislus tėvai rūpinasi, kiek jie tvers. Juk žaislams tenka iškęsti ne pačias geriausiais sąlygas - dažnai vaikai būna negailestingi:). Vagonėliai nėra išimtis: vaikai juos stumia, traukia, žiūrėk, bum ir atsitrenkia į kliūtį, kartais rieda per šaknis ar akmenis, be galo mėgsta prikrauti visokio gėrio, tad vagonėlis vaikui - nuostabus lauko užsiėmimas, žaislas ir transporto priemonė. Vagonėlis priskiriamas prie klasika vadinamų žaislų. Šis riedantis gražuolis reiškia ilgus pasivaikščiojimus, kelionę pirkti ledų, smagų riedėjimą prekybos centre, dundėjimą miško takeliais ar daug lengvesnį būdą nuriedėti iki jūros. Pirmieji vagonėliai buvo gaminami iš metalo ir tverdavo tikrai ilgai. Tačiau dabar atsirado ir puikių kokybiškų vagonėlių pagamintų iš plastiko. Visuomet verta įvertinti, kokiomis salygomis vagonėlis bus laikomas ir naudojamas. Jei jam teks dažnai pastovėti lauke, praustis lietuje ir pavežioti vaikus ne tik sausais takeliais, bet ir per purvą, tada praktiškiau rinktis plastikinį variantą. Toks žaislas labai pradžiugins dviejų vaikų šeimas: vagonėlyje tilps ne tik du vaikai, bet ir vienas kitas jiems svarbus daiktelis.
„Radio Flyer“ vagonėliai dabar
Vis dar vieni populiariausių, tačiau begalę kartų tobulinti ir apdovanoti „Radio Flyer“ vagonėliai. Tarsi iš anų laikų nužengęs pripučiamais ratais ir medinėmis detalėmis „Radio Flyer All-Terrain Cargo Wagon“ - 200 Eur, net patiems mažiausiems tinkamas stumiamas vagonėlis „Radio Flyer 12S Classic Walker Wagon“ - 134 Eur ir poromis augantiems mažyliams nepamainomas „Radio Flyer Pathfinder Wagon“ - 300 Eur.
„Step2“ vagonėliai
Smagu, kad atsirado daugiau vagonėlių gamintojų, pavyzdžiui, „Step2“ vagonėliai. Sutekia galimybę pasirinkti įvairių spalvų modelius, turi nepaprastai patogius vagonėlius su durelėmis, papildoma „sleptuvėle“ daiktams po atlenkiama kėdute ir net vieta vandens buteliukams. Nuotraukoje „Step2“ vagonėlis su durelėmis „Step2 Wagon for Two Plus“ - 120 Eur ir raudonas „Step 2 Neighborhood Wagon“ - 120 Eur.
„Little Tikes“ vagonėliai
„Little Tikes“ vagonėlis turi lengvai nuimamus šonus, taip suteikiama daugiau galimybių vaikams smagiai pasivėžinti ir pavežti savo žaislus. Modelis nuimamais šonais „Little Tikes Explore Wagon“ ir raudonasis vagonėlis „Little Tikes Sport Wagon“ apie 200 Eur.

Visi vagonėliai turi ilgą patogią rankeną tėveliams traukti vaikučius. Amazon.com vagonėlius bestselerius galite rasti čia. Lietuvoje irgi radau vieną šių vagonėlių vienoje elektroninėje žaislų iš Amerikos parduotuvėje, kainavo apie 800 Lt. Bet paskui pasidomėjusi pastebėjau, kad tokių vagonėlių pasitaiko žaislų išparduotuvėse - juos galima įsigyti už 200-400 Lt. Buvau jau rimtai nusiteikusi pirkti, tačiau apžiūrėjusi suvokiau matmenis - nemažas vagonėlis. Matyt mūsų butui ir automobiliui reikėtų rasti smulkesnį. Arba gyventi name:).

Kiekvieną kartą sėsdami į vagonėlį vaikai tarsi ruošiasi naujam nuotykiui. Juk niekada nežinai, kur vagonėlis tave nuveš. 
Sėkmės jums renkantis savo transporto priemonę!

Straipsnyje nurodytos apytikslės kainos.
Nuotraukos iš www.times.com, store.kidzyoutube.com
Naudoti šaltiniai:
www.times.com

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui