Žaislai - vaikų džiaugsmai





 Žaislai - vaikų džiaugsmai

Turbūt kiekvienam iš mūsų prisiminus vaikystę, pirmiausia prieš akis išnyra mylimiausi žaislai: lėlės, kaladėlės, mašinėlės, linksmi barškučiai, pliušiniai meškiukai. Pačius mylimiausius nuolat nešiodavomės su savimi ir eidavome kartu miegoti. Galbūt kai kuriuos iki šiol esame išsaugoję ir mums gera prie jų prisiliesti, priglausti prie savęs, tuomet užplūsta malonūs jausmai ir laiku nusikeliame atgal į vaikystę, kuomet mus glostė mylimos mamos rankos, o nagingi tėčiai sumeistraudavo rankų darbo žaislus. Būdavo taip linksma ir gera.

Žaislai - mokymosi priemonė

Niekam nebe paslaptis, kad žaislai yra pirmoji vaikų lavinimo ir ugdymo priemonė. Mažyčiai kūdikių pirštukai susipažįsta su formomis, funkcijomis, akys su spalvomis. Vėliau, paūgėję vaikučiai, mokosi veiksmo ir atoveiksmio proceso, pavyzdžiui, paspaudus mygtuką, užgroja muzikėlė ar išlenda figūrėlė.

Lavinamieji žaislai ugdo smulkiąją motoriką, loginį mąstymą. Vaikai išmoksta įvardinti spalvas, atpažinti formas, pamažu ugdosi gebėjimas perprasti patį žaidimo procesą. Tik suaugusiems atrodo žaidimas linksmas procesas, tačiau mažiesiems, tai darbas, kartais net sudėtingas, reikalaujantis atidumo, pastangų, fantazijos ir kantrybės.


Kad susipažinimas su raidėmis, skaičiukais, figūrėlėmis, spalvomis ir kitais svarbiais dalykėliais būtų įdomus bei kūrybiškas – jums į pagalbą atskuba magnetukai (nuo +3m.). Paverskite mokymosi procesą linksmu ir išradingu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui