Planuojame iškylą/sėkmingos iškylos planas



Atsižvelgiant į šiandienines aktualijas, galima pajuokauti, kad Lietuva nuo keturių metų laikų perėjo prie dviejų: 9 mėnesius lapkričio ir 3 mėnesius birželio. Tačiau taip lauktas „birželis“ vis tiek neišvengiamai ateis ir pareikalaus smagių išvykų ir gerų emocijų.

Kad iškyla būtų tikrai būtų vykusi, reikia ruoštis iš anksto: numatyti tinkamą vietą ir pasiruošti atremti visus įmanomus iškylų baubus (lietų, vėją ir alkį). Visos mamos turi supergalių ir geba sukrauti tokią kuprinę, kurioje telpa visais gyvenimo atvejais praverčianti amunicija. Pažvelkime, kas jos viduje!

Vaikai ir laukas – sprogstamasis mišinys. Ne paslaptis, kad grynas oras ir fizinė veikla reikalauja nuolatinio resursų atnaujinimo, o būdami lauke, vaikai dažnai tiesiog neranda tam laiko. Todėl resursus reikėtų rinktis atsakingai: nevarvančius, netepančius, telpančius rankoje ir netrukdančius fizinei veiklai. Tam idealiai tinka morkų ir agurkų pagaliukai, maži pomidoriukai, sūrio lazdelės, trapučiai, pjaustyti obuoliai, bananai ir pan. Toks maistas dar labiau kels apetitą, jei bus sudėtas į patrauklias priešpiečių dėžutes – dažnam išdykėliui jos sujaukia atmintį (tiesiog iš atminties išsitrina faktas, kad morkos yra fui arba šitie obuoliai neskanūs). Nereikėtų pamiršti ir vandens, o kad lengviau vaikams būtų įsiūlyti atsigerti, galima pasitelkti superginklą – gertuvę arba kelioninį puodelį. O jei dar asmeninė dėžutė ir asmeninė gertuvė asmeninėje kuprinėje – pakelta nosytė garantuota!

Tačiau, jei „birželis“ apgavo ar nusprendė pajuokauti ir pasitelkė šaltą ir lietingą orą, kuprinėje vertėtų turėti ir kitų superginklų – skėčių ir gražuolių termosiukų, pilnų karštos kvapnios arbatos, šildančios rankas ir pilvukus. Tada šmukšt į guminius batukus ir pirmyn per balas – o kas sakė, kad per lietingą iškylą negali būt smagu?

Kas gi ten dar liko toje kuprinėje? Ach taip, ten dar visas neišsenkantis pramogų arsenalas. Ar atsimenate, kaip vaikystėj trypdavot iš džiaugsmo pamatę pastatytą palapinę? Patikėkit, jūsų mažieji jaučiasi panašiai, gal net ir stipriau tai išgyvena, nes ką jau ką, bet palapinę galima rinktis pagal skonį ir fantaziją iš tikrai gausaus asortimento (nuo indėniškų tipių iki riterio ar princesės pilies). Ar ir jūs pasineriate į nostalgiją, pamatę, kaip nerūpestingai po svajonių pilį nardo jūsų mažylis? Prisijunkite ir jūs – geros emocijos amžiaus apribojimų tikrai neturi. Pridėkite dar muilo burbulus ir krykštausite iš laimės tikrai ne ką mažiau nei jūsų mažylis.

Tačiau jei kartais atsitokėsite apimtas suaugėliškos rimties, pravartu ištraukti balansinį dviratuką – su juo mažasis išdykėlis tikrai neprašys važinėti kartu! O kai truputį atsipūsite, verta griebtis ginklo, kuriam tikrai neliksite abejingas – aitvaro leidimas su vaiku yra vienas tų dalykų, kuris neabejotinai išliks jūsų mažylio atmintyje kaip laimingos vaikystės prisiminimas.

Be abejo, po tokios iškylos jausitės maloniai nuvargę, žinoma, to paties tikėsitės ir iš savo atžalos. Tačiau, jei vos tik atsidūrus namų kieme mažylį užlies naujas energijos pliūpsnis, nesutrikite, kažkur kuprinės gale turėtų gulėti dar vienas laimingos vaikystės atributas - spalvotos kreidelės.
Ir iš kur pas juos tiek energijos?

Tekstas: 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui