Mūsų vaikų šventė

Vaišės ir drugeliais virtusios mergaitės nuspalvino vaikų šventę
Mums jau seniai rūpėjo nuveikti kažką gero. Mintį pakuždėjo www.mazimazi.lt kaimynystėje gyvenančios mamos, vis pakalbančios apie iškylą, bet nerandančios laiko kažko imtis. Taip pradėjome sukti galvą, kaip paskatinus kaimynystėje gyvenančias šeimas artimiau bendrauti, kaip kurti bendruomenę ir tradicijas. Taip rugpjūčio 24 d., Šv. Baltramiejaus ir gandrų išskridimo dieną įvyko „Žukausko pušynėlio vaikų šventė“. Simboliška, kad šventė sutapo su gandrų išskridimo diena, mes tą dieną sutikome kaip sykis daug gandriukų, sugrįžusių namo po vasaros kelionių. Vaikai prieš savaitę paskaitę skelbimus skaičiavo kiekvieną dieną ir valandą, kiek liko iki šventės pradžios. Šventės dieną iš namų ir laiptinių pasklido keksiukų, pyragų ir įvairiausių naminių gardumynų kvapai, o vakarop kiemą užliejo muzika, balionai ir koks 100 didelių ir mažų šventės dalyvių.
O berniukai tapo piratais

Apsijungė ne tik kaimynystėje gyvenantys tėveliai, bet ir bendruomeniški bičiuliai www.minidarzelis.lt kvietė vaikus vidun ir dalino balionus, balionų kiemui išpuošti padovanojo dekoravimo ir puošybos parduotuvė www.ervis.lt, dideliausius burbulus pūtė mūsų bičiulai www.sypsomes.lt. Na o www.mazimazi.lt pakvietė šeimas padaryti po gerą darbelį: surinkti drabužėlių, žaisliukų ir kitų daiktų, kurie praverstų vienišoms vaikus auginančioms mamytėms. Šventė pavyko puikiai, drugeliais išpieštos mergaitės ir piratiški berniukai krito į lovas beprotiškai laimingi ir pavargę, bendri darbai dar labiau suartino tėvelius. Po truputį imta kalbėti apie ateinančias šventes ir susitikimus. Ir labai smagu, kad labdarai skirtos dėžės prisipildė akimirksniu.

 Ryškiausiai vaikų emocijas atskleidė didieji muilo burbulai
Apie paramos fondą „Mažutėliai“

Likimas mus neseniai suvedė su labdaros ir paramos fondu „Mažutėliai“. Šiam fondui ir buvo skirti šeimų atnešti daiktai. Automobilis buvo prikrautas iki lubų, vos vos uždarėme duris. Džiaugsmingai su savo mažyliais nuvežėme visus daiktus fondo įkūrėjai Erikai Kvietkauskaitei. Buvo labai malonu susipažinti ir sužinoti daugiau apie fondo veiklą. Kai iškrovėme visus daiktelius, supratome, koks didelis darbas laukia Erikos. Surinkti mažiau naudojamus daiktus, smagiai švęsti ir daryti gerus darbus tikrai paprasta. Kur kas sudėtingiau bendrauti su pagalbos besišaukiančiomis šeimomis iš tolimiausių Lietuvos kampelių, po savo darbų vakarais ir savaitgaliais rūšiuoti visus paaukotus daiktus, skirstyti kam ko labiausia reikia. Tada rytais prieš važiuojant į darbą užsukti į paštą ir išsiųsti siuntinius. Praktiškai visi fondui paaukoti pinigai, daugiausiai bičiulių bendraminčių kasmet aukojami 2 %, skiriami pašto išlaidoms padengti. Supratome, kad padarėme ką mažiausiai galėjome padaryti. Jeigu jūs turite laiko ir noro, susisiekite su Erika iš fondo „Mažutėliai“ ir pagelbėkite jai - savanoriai labai laukiami, o atėjus metui paskirti savuosius 2 % prisiminkite tylius, bet gerus fondo darbus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui