Dainuojantis japoniškas sodas

Japoniškas sodas „Madzuchai“ visai netoli Palangos 
Mylime Lietuvos pajūrį, baltą smėlį ir net begėdį vėją. Vieną rytą su vaikais būnant Palangoje saulutė nepatekėjo, plaukė debesys ir vis nupurkšdavo lietutis. Nutarėme nepasiduoti blogam orui, tinkamai apsirengėme ir išvykome daryti atradimų. Daugybę metų vasarojame prie jūros tačiau tik šiais metais išgirdome apie 14 km nuo Palangos Mažučių kaime įkurtą japonišką sodą „Madzuchai“. Taip jį pavadino lietuviškų raidžių pavadinime „Mažučiai“ neištariantys japonai. Apie šį sodą jau rašė „Pajūrio naujienos“ ir „Vakarų ekspresas“. Jis dar vadinamas dainuojančių akmenų sleniu.

Nepaprasto grožio medelių bonsų kolekcija
Sodas nepaprastai gražus, jame veikia didžiausia Baltijos šalyse japoniškų bonsų medelių paroda po atviru dangumi. Beje, Japonišką sodą rasite ir Facebook'e.
H. Watanabe is building the largest Japanese
garden in Europe
KYODO PHOTO

Sodas kuriamas vadovaujant japonui Hajime Watanabe.  H. Watanabe japoniškus sodus kuria jau 45 metai. Penki pagal gamtos dėsnius ir Tekančios Saulės šalies kultūrines tradicijas sukurti parkai yra Australijoje, jų yra Ispanijoje, Vokietijoje, Italijoje. Apie tai, kad Lietuvoje statomas didžiausias Japoniškas sodas Europoje, parašė „The Japan Times“. Nors lijo lietus pasakiškai praleidome laiką. Takeliai, liepteliai, akmenimis išpuošti upeliukai ir tvenkinukas, daugiastiebių berželių miškelis. Nuostabu! Ir visai šalia, o mes nežinojome.



Sužavėjo japoniški medeliai ir akmenimis grįsti takučiai

Mūsų vaikai per pusantros valandos nė karto neverkšleno. Laipiojo akmenukais, laipteliais, liepteliais ir buvo nepaprastai atsipalaidavę. 
Vaizdai ir žiedai iš Japoniško sodo čia Lietuvoje
Radome po mažu kriokliuku besimaudantį paukštelį. Žavėjomės pamatę žiedus ant labiausiai netikėtų krūmelių ir medelių.

Sodas labai gerai veikė mūsų vaikučius
Sode pilna akmenų, kurie buvo renkami labai atidžiai, be aštrių kampu, su gera energija. Mokytojas H. Watanabe atsivežė iš Japonijos akmenis iš ugnikalnių. Sako, kad jų energija ypatinga. Nežinau, kiek tame tiesos, bet iš sodo važiavome geri geri, švariomis ir skaidriomis galvomis.

Pūkuoti žąsiukai ypač sužavėjo vaikus 

Sodo pakraštyje auginami žąsiukai mūsų vaikų buvo įvertinti ypač teigiamai. Vaikams jie padarė ne mažesnį įspūdį nei 100 metų bonsas:).


Kaip rasti japonišką sodą? Nuo Palangos važiuoti iki Darbėnų. Darbėnuose už bažnyčios sukti Laukžemės kryptimi, po to atsiranda japoniško sodo nuorodos.

Linkime malonaus pasivaikščiojime japoniškame sode!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui