Pokalbis su fotografe Svetlana Batura

Vaikai Sudokių kaime su „Oskar&Ellen“ žaisliukais. Aut. S. Batura
Praėjusią vasarą išsipildė viena mūsų svajonių - į mūsų laukinį Sudokių kaimą atvažiavo fotografė. Ne bet kokia, o ta, kurios nuotraukomis jau seniai žavėjomės - Svetlana Batura. Aktyviai laikinome jos stilingas nuotraukas Svetlana Batura Facebook profilyje, ir pasikalbėdavome apie talentą, kaip jis atkeliauja ar yra atrandamas. Į fotosesiją važiavau ne iš Vilniaus, taip sutapo, kad mane pavežė Svetlana. Buvo puiki proga pasidomėti, koks gi buvo jos kelias į fotografiją? Aišku, progos nepraleidau:). Dardėjme kaimo keliukais, kažką grojo radijas, o Svetlana labai tyliai ir droviai pasakojo. Kaime jai labiausiai patiko dalykai, kurių nebepastebime: senovinės svirno durys, spalvingos bobulytės vištos ar kojomis minama siuvimo mašina.

Po prosenelio trešnėmis.  Aut. S. Batura
Iš pokalbio su Svetlana Batura kaimo keliukuose
Svetlana Batura gimė Baltarusijoje, tačiau Lietuvos gyventoja tapo vos sulaukusi metukų. Vaikystėje jai labai patikdavo svečiuotis pas močiutę, kur galėdavo pasiimti senus nuotraukų albumus ir vartyti juos valandų valandas. Labiausiai jai patiko žmonių akys nuotraukose. Žiūrėdavo ir galvodavo, kaip jie gyveno, ką veikė, apie ką svajojo. Svetlana lankė dailės mokyklą, kur atrado tapybą. Ji mano, kad tapyba ir atvedė į fotografiją. Būdama penkiolikos metų Svetlana gavo dovanų fotoaparatą Zenit, o fotografija besidomintis pusbrolis išmokė fotografavimo ir nuotraukų ryškinimo subtilybių.
Prie senutėlio mūsų svirno. Aut. S. Batura 
Baigusi mokyklą Svetlana nesusimąstė apie fotografijos vietą jos gyvenime, o ar daug kas atranda save iš karto? Svetlana tikrai ilgai ieškojo savęs, pabaigdama net tris aukštuosius:). Galiausiai dirbdama leidybos kompanijoje ir augindama dukrytę ėmė vis daugiau fotografuoti. Žmonės pradėjo pastebėti jos fotografijų išskirtinumą, ėmė prašyti fotografuoti. Iš lėto paroje atsirado vis daugiau valandų mėgstamam užsiėmimui ir vis mažiau valandų miegui. Kol galiausiai laisvo laiko paroje nebeliko visai. Vieną dieną darbe Svetlana pajuto labai didelį norą nedaryti savo tiesioginio darbo, o sėsti redaguoti nuotraukas. Tada ir nusprendė, kad užsiims tik fotografija. Kaip dažnai nutinka, kūrybingiausia, proveržiškiausi sprendimai pas mus atkeliauja su nauja gyvybe, taip nutiko ir Svetlanai. Vos užsiėmusi savo mėgstama veikla, netrukus ėmė lauktis sūnelio. Dabar Svetlana augina 9 metukų dukrytę ir 2 metukų sūnelį, užsiima mėgstama veikla - fotografija, turi savitą atpažįstamą stilių ir netoli 10 000 gerbėjų Facebook tinkle:).
Vaikai Sudokių kaime su „Oskar&Ellen“ žaisliukais. Aut. S. Batura

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui