Tėtės mėgstamiausias vaikystės žaislas – radijo bangomis valdomas automodelis

Radijo bangomis valdomi automodeliukai
Su vyru turime tokį susitarimą - kai perkame dovanas mergaitėms, žaislus renku aš. O kai dovana skirta berniukui, klausome tėtės nuomonės. Prieš keletą metų tėtės akys renkantis žaislus visada sustodavo ties radijo bangomis valdomais automodeliukais - vaikystės svajone, paauglystės laisvalaikio užsiėmimu.

Radijo bangomis valdomi automobiliai moko pagarbos kitam


Šiandien mūsų "garaže" - penki automodeliai. Visai šeimai. Nėra nieko geriau nei išsipildžiusios svajonės, ir dar su kaupu.
Radijo bangomis valdomi automodeliai puikiai tinka ir tėčiui, ir man - mamai, mūsų vyresnėliui dešimtmečiui. Net penkiametis brolis rimtu žvilgsniu seka didelėje trasoje lekiantį automodeliuką ir pataiko išsukti visus posūkius. Kada užsuksite į trasą pasižvalgyti, nustebsite pamatę tiek rimtų dėdžių, stovinčių ant pakylos ir įtemtu veidu valdančių 50 km per valandą greičiu lekiančias mašinytes. Tačiau man neįtikėtina atrodo tai, kad ant pakylos greta stovi vaikai. Visai maži ir jau paaugliai, kurie sugeba dideliu greičiu lekiantį automodelį suvaldyti itin tiksliai. Stebina mane dėl to, kad puikiai žinau, kaip viduje suplūsta emocijos, kaip pradeda spengti ausyse, kai tau ant kulnų lipa varžovas. Akys vos spėja sekti važiuojantį automodelį, bet turi matyti ne tik jį, o ir greta skuodžiančias mašinytes. Vaikams šis sportas ugdo ne tik emocinį susitvardymą (kuo išliksi ramesnis, tuo rezultatas bus geresnis), bet ir pagarbą kitam. Turi išmokti praleisti greitesnį varžovą arba sugebėti aplenkti lėtesnį neužkliudęs. Turi sulaukti momento, kai lenkimas saugiausias abiems. Valdant automodelį negalima kalbėti ar kitaip trukdyti šalia stovintiems pilotams.

Tai ne automobiliukai – tai mūsų kokybiškas laikas

Kokybiškas tėtės ir sūnaus praleistas laikas remontuojant, konstruojant automodeliukus
O man mamai gera matyti virš automodelio palinkusius sūnų ir tėtį. Abu sukioja varžtukus, keičia padangas ar tobulina technines automodelio savybes. Tai jų laikas. Smagu prisimerkti nuo fotoaparatų blyksčių, kai ne tik tėtis, bet ir mama, broliai, sesės, seneliai išdidžiai užfiksuoja ant pakylos lipantį atsiimti apdovanojimo vaiką. Man radijo bangomis valdomų automodelių sportas yra daugiau nei įdomus laisvalaikio praleidimo būdas. Tai geros emocijos, pagalba ir didžiulis vienas kito palaikymas, laikas su šeima, kurio taip kartais pritrūksta.

Truputis skaičių ir patarimų

Valdant automodeliuką mokomasi ir pagarbos varžovui
Jei jums ar jūsų vaikams įdomūs radijo bangomis valdomi automodeliai pirmiausia ateikite pažiūrėti, kaip vyksta treniruotės, varžybos, kaip atrodo pats automodelis. Šiltuoju metų laiku paprastai randame daug kitų pramogų lauke, o rudeniop renkamės uždaroje trasoje rungtis dėl Lietuvos radijo bangomis valdomų automodelių čempiono vardo. Kur ir kada mes sportuojame bei idomios ir naudingos informacijos rasite mus vienijančios asociacijos internetiniame puslapyje www.lasa.lt.

Automodeliai, kuriais rungiamės varžybose, gerokai skiriasi nuo žaislų parduotuvėse parduodamų mašinyčių. Todėl renkantis radijo bangomis valdomą automodelį patarčiau pradžioje pakalbėti su modeliuotojais, o tuomet gausite patarimų, kur įsigyti jūsų lūkesčius atitinkantį variantą. Pasižvalgyti, kaip modeliukai atrodo galite ir internetinėse parduotuvėse:

Jei prie trasos pamatysite mamą arba tėtį su vaikeliu ant rankų, o aplink bėgiojančius du berniukus, galite drąsiai prieiti. Pakalbėsime ir patarsime. IKI!

Trijų berniukų mama Lina.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui