Kaip surengti šaunią gimtadienio šventę?

Pas mus atšuoliavo toks baltas kiškis ilgaausis iš www.sypsomes.lt ir pasidalino patarimais, kaip švęsti gimtadienius.
Vienas, pasipuošęs gimtadienio kepuraite, drąsiai ropoja kaip vėžliukas, kitas, vos linguodamas, jau nusitaikęs čiupti ant stalo akį traukiančią stiklinę, trečias po kojomis nežiūrėdamas, įsijautęs į žmogaus voro rolę, lekia kiek įkabindamas, o dar kažkas kampe vis burba, kad su mažiais neįdomu... Puikus tėvelių dėmesio išbandymas arba pilnas nervų komplektas, stengiantis, kad visiems būtų smagu. Tačiau atkreipus dėmesį į keletą svarbių patarimų galima surengti šaunią šventę atžaloms ir išvengti gimtadienio metu iš paskos lakstančio angelo sargo pareigų.

Keturiomis po pasaulį (1 – 2 metukų gimtadieniai)
1 – 2 metukų gimtadieniai
Visų pirma reiktų pasistengti atskirti mažųjų amžiaus grupes ir paanalizuoti jų ypatybes: ropliukai – 1-2 metų mažieji, kuriems tikrai nė motais gardžiai atrodantys tortai, didelės dovanos ir gimtadienio svečių skaičius. Patartina minimalius gimtadienius organizuoti namuose, o renkantis kitą vietą pasirūpinti jaukia, saugia atskira zona, kur mažieji galėtų ramiai žaisti ar ilsėtis. Ropliukai dažniausiai dėmesį koncentruoja apie 20-30 minučių, ką svarbu atminti į svečius kviečiantis personažą. Šis taip pat turėtų atitikti mažųjų poreikius: švelnus balsas, kuriuo animatorius neišgąsdintų, ryškus kostiumas su veido nedengiančia kauke, nes akių kontaktas jiems itin svarbus.

Šypsokitės, fotografuoja! (3 – 5 metukų gimtadieniai) 

3 - 5 metukų gimtadieniai
Kai atžala ūgtelėjo, bet vienos rankos pirštų metams suskaičiuoti dar užtenka, siūlome išbandyti ką nors originalaus. Kadangi jie jau ne tokie jautrūs kaip ropliukai ir aplinkos stebėjimą pamažu keičia noras aktyviai dalyvauti veikloje, šiltuoju metu laiku rinkitės gamtą: surenkite muilo burbulų fiestą, šeimynėlių uogavimo varžybas arba papuoškite šventę žaismingais aitvarais. Jei oro prognozė su jumis pokštauja, galima rasti šaunią alternatyvą patalpoje. Teminiams gimtadieniams dar per anksti, bet teminė foto sesija linksmas sprendimas! Įsivaizduokite kostiumuotus tėvelius, šokančius su puošniomis suknytėmis papuoštomis dukrytėmis arba laimingus pritūpusių mamų veidus, kai parankėje įsikibęs mylimiausias mažasis vyrutis. O kur dar smagios idėjos, galinčios virsti net kasmetinėmis tradicijomis, kaip aprengti atžalas savo rūbais, kuriuose dar gerus 10 metų jie galės pasislėpti, o jūs kasmet įamžinę matysite, kaip greit jie auga. Na, o dabar pasitelkite savo fantaziją... 

Mamyte, nupirk man dramblį…(gimtadieniai nuo 6 metų) 

Gimtadieniai nuo 6 metų
Keliaujame vaikystės laiku tolyn ir stabtelkime ties šešeriais. Čia tėveliams ateina laikas dalintis sprendimų priėmimo teisėmis su atžalomis, nes kartais jų norai viršija galimybes ne vieną ir ne du kartus. Drauge sudarykite gimtadienio draugų sąrašą, suplanuokite veiklą, o jei ruošiate kokią nors staigmeną ir nesate tikri, pabandykite bent šiek tiek užsiminti ar pasidomėti, kad matytumėte, kaip į tai atžala reaguoja. Taip pat tokio amžiaus vaikai pradeda norėti būti savarankiški, tad geriausia būtų jiems turėti savo žaidimų teritoriją: erdvų kambarį, kiemą ir pan. Jei gimtadienyje dalyvauja nemažai suaugusiųjų, mažuosius bičiulius galima sodinti prie atskiro staliuko, kur praalkę ar ištroškę galėtų drąsiai pribėgti.

Visi vaikai skirtingi ir tėveliai geriausiai žino, kas jiems labiau patinka. Pasistengę įsiklausyti, tapę supratingais draugais galėsite ne tik patarti ar pakeisti jų kartais labai kategorišką nuomonę, bet ir matysite plačiausias šypsenas per jų šventes.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui

Spalvinimo paveikslėliai: mokomės skaityti - V raidė