Dovanų idėjos 1-majam gimtadieniui

„Tapu tapu tapu“ - štai ir ateina pirmasis mažylio gimtadienis. Dauguma vaikučių pirmosios gimimo dienos proga padovanoja tėveliams pirmuosius žingsnelius. Metinukai yra smalsūs, puikūs iškraustytojai ir griovėjai, taipogi besimokantys tvarkytojai ir statytojai. Tiek tėveliams, tiek mažųjų artimiesiems neduoda ramybės mintis, ką gi padovanoti savo pipiriukui ar uogytei pirmosios sukakties proga. „Pliušinis meškiukas“ remdamasis patirtimi bei kitų tėvelių patarimais atrinko keletą dovanų idėjų 1-majam vaiko gimtadieniui.

Klasikinės dovanos vaikučiui
Triušis Silvanas iš „Moulin Roty“ - 176 Lt, medinis arkliukas iš „Moulin Roty“ - 465 Lt, medinės kaladėlės „Educo“ - 79 Lt, knygelė „Alkanas kaip meška“ - 9 Lt
Klasikinės gimtadienio dovanos patikrintos laiko. Medinis supamas arkliukas vis laisviau judančiam ir naujus pojūčius mėgstančiam vaikučiui. Pliušiniai žaislai labai svarbūs, juos judindami mokome mažylį kalbėti: „tapu tapu“, „kur nosytė“, "kur batukai". Jei pradžioje migdysite vaikutį kartu su pliušiniu žaislu, tai pratinant miegoti mažylį vieną, žaisliukas  suteiks jam saugumo ir primins mamytę. O paskui žaisliuką reikės rengti, maitinti ir kalbėtis apie jausmus. Knygelės metinukui nepaprastai įdomios ne tik plėšyti, bet ir skaityti. Pats laikas pradėti kaupti bibliotekėlę. Kaladėlės įdomios pirmiausia griauti, o paskui ir statyti.

Ratuotos dovanos

Paspirtukas-triratukas „Tiny Trike“ - 250 Lt, triratukas „Ital Trike“ - 425 Lt, stumiamas vežimėlis „Educo“ - 315 Lt,  ratuota bitutė-paspirtukas „Prince Lionheart“ - 250 Lt
„Tapu tapu tapu“ pradeda daryti ir patys mažyliai, todėl ypač svarbūs tampa visi ratuoti dalykai, kuriuos mažyliai stumia, traukia ar ant jų sėdasi.

Lavinantys žaislai

Puzlas mažiesiems „Educo“ - 65 Lt, plaktukas su lentele kalimui „Educo“ - 35 Lt,  susidedantys kubai „Moulin Roty“ - 88 Lt, muzikos instrumentų rinkinys „Moulin Roty“ - 299 Lt
Vaikučiui padėkite lavėti kartu mušdami taktą instrumentais, dainuodami. Tegul jis pažįsta pasaulį klausydamas, liesdamas, stengdamasis suvokti dydžius, juos lyginti, todėl taip svarbu vienas į kitą susidedantys kubai, indeliai, aktualu formelės, kišamos į tokios pat formos ertmes, spalvų rūšiavimas. Labai patiks kalami žaislai - tooooks smagumas kalti, kelti triukšmą, įkišti bei ištraukti ritinėlius.



„Stumti - traukti“ žaisliukai

Stumiamas lazdelė su drugeliu „Educo“ - 70 Lt, traukiamas mini vežimukas su kaladėlėmis „Educo“ - 55 Lt

Vaikštančiam mažiukui tikras smagumėlis paįvairinti pirmuosius žingsnius „stumti-traukti“ žaisliukais. Drugelis su pagaliuku / Virvelė su dėžute

Praktiškos dovanos mažyliui

SIGG gertuvė - 49 Lt, indų ir įrankių rinkinys „Mažasis princas“ - 210 Lt 

Vis dažniau iš namų išsiruošiančiam mažyliui svarbu turėti gertuvėlę. O lavėjančios rankytės tuoj pačios šakute žvejos maisto gabaliuką lėkštėje - „aš pats“! Todėl mažyliui smagu turėti savo įrankių ir indų rinkinį.

1-ųjų metukų atminimui

Nuotraukų albumas „100drine“ - 120 Lt, rėmeliai nuotraukoms „Present Time“ - 105 Lt, asmeninė fotosesija - 200 Lt

Puikios dovanos brangioms akimirkoms saugoti - nuotraukų albumėlis, nuotraukų rėmeliai ar asmeninė fotosesija mažyliui. Nuotrauka iš čia.

Dekoracijos vaiko kambariui

Ūgio matuoklis „Lilliputiens“ - 140 Lt, autorės Krizės paveikslėlis be rėmelio - 59 Lt 
Jau stovinčiam ir sparčiai link saulės besistiebiančiam jūsų daigeliui pravers ūgio matuoklis. Jis papuoš ir vaiko kambarį. Gražu dovanoti paveikslą. Svarbu, kad būtų švelnių gamtos spalvų, raminantis. Prieš naktį galima žvilgterti į paveikslą ir pasakyti, kad angeliukas iš paveikslo saugos sapnelius ir palinkėti labos nakties.

Dovanos vaiko ateičiai


Įrėmintas Walt'o Disnėjaus akcijos įsigijimo sertifikatas 
Banko sąskaita vaiko ateičiai
Atidarykite banko sąskaitą pirmajam mažylio gimtadieniui. Nebūtina dėti didelių sumų, šiuo atveju ne suma svarbi, o pats sąskaitos atidarymas. Ją galima pildyti gimtadienio ar kitomis progomis. Vaikas tikrai įvertins dovaną, kai bus vyresnis. Įsivaizduokite, kaip jam svarbu bus 18 metų įsigyti „tikrą važiuojančią priemonę“ ar turėti galimybę pasirinkti geresnį universitetą. Tuo tarpu užsienyje populiaru nupirkti vieną akciją gimtadienio proga, pvz. Walt'o Disnėjaus kompanijos akciją arba Google akciją, prekiaujama čia www.oneshare.com. Gaunamas gražus sertifikatas, galima įrėminti su palinkėjimo žodžiais. Nuotrauka su lapeliu pasiskolinome iš čia.

Dovanos dovanomis, o svarbiausias dalykas vaikui būti kartu su tėveliais, turėti juos šalia, ne darbe, ne kalbančius telefonu ar žiūrinčius televiziją. Dovanokite vaikams savo meilę ir neapsiriksite!

Pastabėlė: prie mielų dalykėlių nurodytos kainos yra apytikslės.

Mielieji tėveliai, kviečiame komentaruose parašyti, ką gi jūs dovanojote savo mažyliams pirmojo gimtadienio proga!


Komentarai

  1. Manau, kad labai svarbu gerai įrengti vaiko kambarį, kad jis jį pamėgtų, prisijaukintų ir norėtų jame būti. Mes savąjam po truputį supirkom ir pilnai įrengėm sūneliui kambarį, kurį jis labai mėgsta, dėl to džiaugiamės:) Beveik visus baldus pirkome iš berry baldai http://www.berrybaldai.lt/, rekomenduojame!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui